Vacature Adviseur Interne Controle Gemeente Zuidplas

Adviseur Interne Controle Gemeente Zuidplas in Nieuwerkerk Ad Ijssel

Adviseur Interne Controle Gemeente Zuidplas

 • Financieel
 • 32 - 36 uur
 • HBO

Aantal uur: 32 tot 36 uur per wek
Salaris: € 3.558 max. € 5.247 (schaal 10) o.b.v. 36-urig dienstverband
Contract: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband
Reageren vóór: 2 maart
Ben jij goed in communiceren, heb jij oog voor cijfers en processen en ben jij iemand die graag meewerkt aan verbeteringen en ontwikkelingen?
Dan kan jij bij ons aan de slag als adviseur interne controle binnen Zuidplas, de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 13 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.
Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega's in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelf organiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Wat ga je doen als Adviseur Interne Controle Gemeente Zuidplas

Samen met je collega-adviseurs interne controle fungeer je als sparringpartner voor het management en je bent een belangrijke ondersteuning bij de accountantscontrole. Je signaleert in- en externe ontwikkelingen en weet deze ontwikkelingen door te vertalen naar de administratieve organisatie en (verbijzonderde) interne controles.
Jij hebt passie voor het vak en dankzij jouw expertise weet je dit over te brengen naar anderen. Jouw adviesrol is van groot belang binnen de projecten en onze organisatie. Ook vind je het leuk om je bezig te houden met de inrichting, aanpassing en verbetering van de processen. Het is een baan met veel ruimte voor eigen inbreng, waarin je veel kunt leren.
Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

 • Voor 2024 is het afgeven van een rechtmatigheidsverantwoording een belangrijke opgave. Je gaat zelf aan de slag met het doen van controlewerkzaamheden die nodig zijn om tot de rechtmatigheidsverklaring te komen. Voorbeelden zijn SiSa, risicoanalyses en de specifieke criteria voor de rechtmatigheidsverantwoording.
 • Een specifiek onderdeel van jouw portefeuille is het opstellen van het (fraude)risicomanagementbeleid en het continu laten aansluiten van dit beleid aan actuele ontwikkelingen. Het verder ontwikkelen van risicobewustzijn in de organisatie is daarvan een onderdeel.
 • Proactief adviseren over de te nemen beheersmaatregelen in de processen zelf en (periodiek) door de vakafdeling zelf uit te voeren kwaliteitscontroles;
 • Meedenken en uitvoering geven aan het convenant Doorontwikkeling Horizontaal toezicht van de Belastingdienst;
 • Je voert werkzaamheden uit t.b.v. de gehele organisatie voor ondersteuning en toetsing om te komen tot een rechtmatigheidsverklaring.

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde financiële HBO-opleiding (Bedrijfseconomie/Accountancy/Bedrijfskunde) en beschikt over HBO/WO denkniveau;
 • Je hebt ervaring met de opzet, uitvoering en evaluatie van audits en je bent kwantitatief en kwalitatief methodologisch onderlegd.
 • Politiek-, bestuurlijk- en organisatiesensitief en met voorkeur heb je ervaring in het gemeentelijke publieke domein;
 • Kennis en ervaring met fiscale zaken is gewenst maar geen eis. Je gaat je namelijk ook bezighouden met het implementatietraject Horizontaal Toezicht.
 • Je beschikt over zelforganiserend vermogen en pakt proactief je rol op;
 • Je kan analytisch denken en overziet de procesmatige gevolgen van je bevindingen en weet daar effectief vanuit rolvastheid mee om te gaan.

Ons aanbod

Als je komt werken bij gemeente Zuidplas ben je verzekerd van goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, namelijk:

 • Een uitdagende functie en een plezierige werkomgeving bij een groeigemeente met grote ambities;
 • Een salaris tussen de € 3.558,- en de € 5.247,- bruto per maand o.b.v. 36 uur (schaal 10);
 • Een Individueel Keuze Budget van 17.05% van het bruto jaarsalaris dat je helemaal naar eigen wens kan inzetten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van het laten uitbetalen of het kopen van extra vakantiedagen;
 • Een contract van een jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd;
 • Een fulltime werkweek van maximaal 36 uur;
 • Hybride werkmogelijkheden en de flexibiliteit om je werktijden in te richten zoals dat bij jou past;
 • Een goede werk-privébalans en 5 weken vakantie bij een fulltime werkweek zodat je even goed tot rust kunt komen;
 • Toegang tot de Zuidplas Academie waar je tal van trainingen en cursussen kunt volgen, zodat je je kunt blijven ontwikkelen;
 • Een reiskostenvergoeding van € 0.19 per kilometer, tot 30 kilometer enkele reis. Maar als je het ons vraagt, kom je met het Openbaar Vervoer en krijg je een NS Businesscard om naar je werk te reizen;
 • Een Smartphone en Chromebook zodat je overal je werkt kunt doen. In het gemeentehuis staan elektrische fietsen voor je klaar om op werkafspraken te komen;
 • Pensioenregeling via het ABP waarbij gemeente Zuidplas 70% van jouw pensioenopbouw betaalt;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag en voldoende faciliteiten om thuis je werkplek in te richten;
 • Maar het allerbelangrijkste; werken met gedreven en betrokken collega's die samen maatschappelijke impact willen maken voor de inwoners van gemeente Zuidplas.

De eerste gesprekken vinden op dinsdag 5 en donderdag 7 maart plaats.
Neem dan contact op met , clustermanager Financiën via . Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Sandhia Sheombar, Corporate Recruiter bereikbaar via hetzelfde nummer.

Word Adviseur Interne Controle Gemeente Zuidplas bij Gemeente Zuidplas.Functie:adviseur intern control gemeente
Startdatum:09-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Zuidplas via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
 2. Adviseur Interne Controle Gemeente Zuidplas Gemeente Zuidplas 09-02-2024

Bekijk ook andere vacatures