Vacature Analist

Analist in Rotterdam

Help de Douane mee in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Vanuit je rol als regionaal analist ondermijning krijgen we inzicht en overzicht van criminele activiteiten, zowel op nationaal als internationaal niveau. Voor deze functie zoeken we op ieder regiokantoor van de Douane een analist. Deze locaties zijn Groningen, Breda, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Schiphol.

 • Bachelor-hbo
 • 32-36 uur
 • Orde/ vrede/ veiligheid
 • € 3.091,- / € 5.586,- bruto p.m.
 • Rotterdam/Schiphol

 • Reageer t/m 26 juni 2024

Dit doe je bij de Douane

Je werkt vooral samen met de regionale intelligence medewerker van het Regionale Intelligence Centra (RIC). Jouw taak is het informeren van jouw regiokantoor over relevante inzichten, trends, ontwikkelingen en werkwijzen met betrekking tot ondermijning. Zo optimaliseren we de samenwerking tussen het DLTC en de regiokantoren en benutten we de informatie maximaal. Je maakt omgevingsanalyses, stelt signaaldocumenten op, maakt na-analyses, realiseert actor-gerichte analyses en/of geeft inzicht in fenomenen en trends. Deze informatie is noodzakelijk om een robuuste partner te kunnen zijn in samenwerkingsverbanden, zoals RIEC's of mainportoverleggen.
Met jouw werk bevorder je de informatiestroom tussen de regio's en het DLTC, waardoor het landelijke zicht op risico's toeneemt en de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit effectiever wordt. Met de oprichting van het DLTC Loket ondermijning en de Regionale Intelligence Centra is jouw werk nog belangrijker in de bestrijding van criminele netwerken. Jouw inspanningen helpen de Douane om integrale samenwerkingsverbanden aan te gaan en dragen bij aan een veiliger en beter beschermd Nederland.


Een bijzondere baan, omdat...

• je in jouw rol direct het verschil maakt voor de veiligheid in Nederland.
• je de Douane helpt om integrale samenwerkingsverbanden aan te gaan.
• je bij het DLTC in een veilige omgeving werkt waar je zaken bespreekbaar mag maken en waar ruimte is voor vernieuwing en jouw ontwikkeling.


''Ben jij de verbindende analist die Nederland eerlijker en veiliger wil maken door een bijdrage te leveren aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit op één van onze regio's? Kom dan werken voor het DLTC in een van de regionale intelligence centra'' - Wieke, TL Ondermijning DLTC

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau. Je hebt een boa-bevoegdheid of je wil deze behalen.
 • Je hebt kennis van relevante (Douane) wet- en regelgeving.
 • Je hebt kennis van of ervaring met netwerkgericht onderzoek.
 • Je hebt bij voorkeur kennis en inzicht in opsporingsprocessen en een afgeronde F-opleiding.

 • De afdeling - Douane Landelijk Tactisch Centrum

  De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

 • De organisatie - Douane

  Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

 • Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Tussen dinsdag 9 juli en dinsdag 16 juli vinden de selectiegesprekken plaats.
  • Deze vacature staat open voor meerdere regio's. Je kunt solliciteren voor de volgende locaties: Groningen, Arnhem, Schiphol, Amsterdam, Rotterdam, Breda of Eindhoven. Geef in je motivatiebrief graag duidelijk aan voor welke regio je solliciteert.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

Solliciteren bij de Douane

Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met Sanne Hermans, adviseur Werving & Selectie

 • Contact via Whatsapp:

Neem contact op met , TL DLTC Ondermijning

 • Contact via Whatsapp:

 • Orde/ vrede/ veiligheid

 • Schaal 10, schaal 11, schaal 9

 • Inschaling vindt plaats in de bij de functie behorende salarisschaal. Bij het ontbreken van relevante kennis en ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.

 • Bepaalde tijd, voorafgaand aan onbepaalde tijd

 • Minimum aantal uren per week

 • Maximum aantal uren per week

 • Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Voor bepaalde functies is een screening voor een VOG politiegegevens (VOG P) van toepassing. Als de vereiste VOG niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Werknemers die op een vertrouwensfunctie zoals een luchthaven gaan werken, moeten ook een veiligheidsonderzoek ondergaan. Een 'verklaring van geen bezwaar' is dan ook een vereiste.Functie:analist
Startdatum:06-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3091 – 5586
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Analist Belastingdienst 06-06-2024

Bekijk ook andere vacatures