Vacature Directeur

Directeur in Rotterdam

Logo van De Meerpaal

Ben jij een inspirerende en betrokken leider met een passie voor het vmbo? Wil je een positieve impact hebben op de ontwikkeling van leerlingen in Rotterdam? Dan is dit jouw kans om per 1 augustus 2024 ons enthousiaste team te leiden en samen te bouwen aan de toekomst van De Meerpaal!

De Meerpaal onderscheidt zich op diverse vlakken. Het team van de school heeft een warm hart voor leerlingen, wat zich vertaalt in kwalitatief hoogstaand onderwijs met speciale aandacht voor een contextrijke leeromgeving en talentontwikkeling. Het resultaat is dat de leerlingen vaak op een hoger niveau uitstromen dan aanvankelijk door de basisschool geadviseerd werd. Deze successen zijn mede te danken aan de behulpzaamheid en onderlinge aandacht binnen het team.

Wat de school uniek maakt, is het gedragen school(ontwikkel)plan, waarbij het hele team betrokken is. Daarnaast wordt er gewerkt met een jaarplanning en beleidskalender om de schoolorganisatie gestructureerd vorm te geven. Een prioriteit binnen de school is sociale veiligheid en er wordt specifieke aandacht besteed aan de onderlinge betrokkenheid.

De Meerpaal staat voor de uitdaging van concurrentie in de regio en een lichte krimp. Deze uitdagingen worden proactief aangepakt door middel van samenwerkingsvormen. Als directeur van de school wordt van jou verwacht dat je de missie van de school voortzet. Hierbij gaat het om de uitvoering van het nieuwe school(ontwikkel)plan (2024-2028), het inspireren en betrekken van het team, het versterken van samenwerking tussen afdelingen, investeren in professionalisering en stimuleren van eigenaarschap.

 • Het creëren van een veilig schoolklimaat met eigentijdse invulling van de christelijke identiteit;
 • Het bieden van structuur door prioriteiten te stellen en implementatie/bewaking van jaarplanning en beleidskalender;
 • Teamontwikkeling en positionering van afdelingsleiders;
 • Productieve samenwerking met andere vestigingen in Capelle aan den IJssel;
 • Actieve werving van financiële middelen in het veranderende bekostigingssysteem.

De Meerpaal kent 4 afdelingen die door een afdelingsleider worden aangestuurd. De directie bestaat uit een vestigingsdirecteur en twee adjunct-directeuren. Directie en afdelingsleiders vormen samen de schoolleiding.

De mentoren spelen een cruciale rol in de school met betrekking tot de begeleiding van de leerlingen. Naast de mentoren en de vakleerkrachten is er extra ondersteuning mogelijk via de orthopedagoog of de ondersteuningscoördinator. Naast deze begeleiders is er ook maatschappelijk werk aanwezig.

Het volledige functieprofiel vind je hier.

Het Comenius College is een scholengroep met een open Christelijk karakter. Wij kennen de leerling en de leerling kent ons. Wij hebben vertrouwen in elkaar en handelen vanuit integriteit. Het Comenius College verzorgt grensverleggend en gedreven onderwijs op een manier die aansluit bij de talenten en interesses van onze leerlingen. Hierdoor blijven leerlingen gemotiveerd en wordt het beste resultaat uit de leerlingen gehaald. Ons motto "Hoe ver kun jij komen?" Ons onderwijs is eigentijds, uitdagend en persoonlijk en sluit aan op de ontwikkelingen in de maatschappij. Wij zijn gericht op het creëren van gelijke kansen en mogelijkheden voor de leerlingen. Leren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders, leerling en school. Wij zorgen voor een optimaal leerklimaat en zetten de leerling centraal. Van ouders verwachten wij betrokkenheid en begeleiding. Een goede en constructieve samenwerking tussen school, ouders en leerlingen is onmisbaar om het beste uit onze leerlingen te halen. Het Comenius College bestaat uit zes scholen met een eigen gezicht.
Dit maakt het Comenius College tot een scholengroep met een stevige basis en een gevarieerd onderwijsaanbod. Een zelfbewuste school, die leerlingen opleidt tot zelfbewuste burgers.

De Meerpaal is een kleinschalige vmbo met 500 leerlingen en ruim 90 medewerkers. Alle leerlingen die onderwijs volgen hebben een extra ondersteuningsbehoefte. De meeste leerlingen hebben een LWOO-indicatie. De klassen bestaan uit ongeveer 17 leerlingen en er wordt onderwijs gegeven op BB, KB en TL-niveau. De extra ondersteuningsbehoefte kan enerzijds liggen op het cognitieve vlak (taal- en/of rekenachterstanden) en anderzijds op het sociaal emotionele vlak. Op De Meerpaal is bijna elke docent ook mentor. De begeleiding van onze leerlingen is intensief, maar levert zo veel meer op. Structuur en duidelijkheid samen met het geloof dat leerlingen meer kunnen dan ze denken geeft leerlingen zelfvertrouwen en daardoor groeien zij. De school heeft deels een streekfunctie en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro, bus en trein).

Ons logo zegt eigenlijk alles over onze school:
Roze: de Liefde waaruit we met elkaar leven
Geel: Licht, het perspectief dat al onze leerlingen hebben en wat wij hen willen laten zien
Blauw: Leven, het water, de wereld waarin we samenleven
Het touw - de tros - verbeeldt de leerling, die zich verbindt aan een stevige Meerpaal

Is samen werken aan de brede ontwikkeling van de leerlingen in een enthousiast jong en betrokken team jouw doel? Dan is De Meerpaal er voor jou.

Als werkgever zijn we echt, eerlijk en direct. We zijn trouw aan onze christelijke normen en waarden, werken met passie en stropen onze mouwen op. We hebben oog voor ieders ambities en welzijn. We geven niet alleen onze leerlingen, maar ook jou als collega handvatten om je talenten en betekenis in het leven te ontdekken.

 • Een maandsalaris van minimaal €5939 tot maximaal €7936 bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 14 cao VO).
 • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand en 8% vakantiegeld.
 • Een pensioenregeling via het ABP en mooie secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 53 vrije dagen per jaar.
 • Een opleidingsbudget en uitgebreide mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen onze CVO-academie.
 • Een aantrekkelijke regeling voor directieleden.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Als directeur van De Meerpaal ben je iemand met een inspirerende persoonlijkheid en een grote betrokkenheid bij het vmbo. Je bent het gezicht van de school en bent benaderbaar voor leerlingen en medewerkers. Je hanteert een coachende stijl van leidinggeven, waarbij je focust op het creëren van verbinding, het vinden van oplossingen en het nakomen van afspraken. Je staat bekend om je planmatige en gestructureerde aanpak, waarbij de nadruk ligt op blijvende ontwikkeling en transparantie binnen het team en de organisatie. Bovendien communiceer je op een duidelijke, prikkelende en verbindende wijze en heb je affiniteit met de specifieke doelgroep van De Meerpaal, waarbij het leren niet vanzelf gaat.

 • Heb je leidinggevende ervaring in het (middelbaar) beroepsonderwijs, bij voorkeur binnen het vmbo met LWOO;
 • Heb je een heldere en inspirerende visie op het onderwijs en de brede vorming in het vmbo;
 • Heb je ervaring in grootstedelijke setting;
 • Beschik je over academisch werk- en denkniveau.
 • Heb je een afgeronde opleiding als schoolleider of de bereidheid een dergelijke opleiding te gaan volgen.

Om bij CVO te werken is een geldige VOG nodig. Het aanvragen van deze VOG is onderdeel van onze procedure.

CVO: onderwijs voor het leven

Wij maken het verschil voor leerlingen in Rotterdam en omgeving; leerlingen uit heel verschillende culturen en overtuigingen. Met persoonlijke aandacht, lessen voor het leven en we bereiden ze voor op een succesvolle toekomst.
Deze persoonlijke aandacht hebben we ook als collega's voor elkaar. We gaan de verbinding aan via intervisie, projecten, trainingen en natuurlijk ontspannende momenten. Wat denk je van bijvoorbeeld samen borrelen, eten, wandelen of een goed gesprek?

Jij helpt ons het CVO-onderwijs te ontwikkelen door te experimenteren en aan te sluiten bij maatschappelijke ontwikkelingen. CVO is een lerende organisatie, waardoor je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen met onderzoek, professionalisering en innovatie. En daarmee bieden we je een complete carrière binnen onze organisatie met 37 scholen, de Shared Service Organisatie (SSO), de beleidsstaf en de CVO Academie.

Maak jij het verschil voor onze leerlingen?

Wil jij ook bijdragen aan 'Onderwijs voor het Leven' en aan de ontwikkelingen van het Comenius College en De Meerpaal? Heb je een groot hart voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte? Je kunt solliciteren tot uiterlijk 24 februari 2024.

Heb je eerst vragen, neem dan contact op met , van het Comenius College via .

De voorselectie o.b.v. motivatiebrief en cv staat gepland op maandag 26 februari. De eerste gespreksronde is gepland op woensdagmiddag 6 maart en de tweede gespreksronde op dinsdagmiddag 12 maart. Een eventueel assessment zal in overleg gepland worden in de week van 18 tot en met 22 maart. We waarderen het zeer als je rekening zou willen houden met deze data.

We werven graag zelf onze kandidaten, daarom stellen we acquisitie niet op prijs.

Logo van De Meerpaal

Functie:directeur
Startdatum:07-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5939 – 7936
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Christelijk Voortgezet Onderwijs via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
 2. Directeur Christelijk Voortgezet Onderwijs 07-02-2024

Bekijk ook andere vacatures