Vacature IT Risk & Security Manager

IT Risk & Security Manager in Rotterdam

Over Eneco

IT Risk & Security Manager

IT-Operations, Digital & Tech

Eneco - Rotterdam

0 - 40 uur

3-5 jaar/years

€80.000 - €103.000

IT Risk & Security Manager

IT-Operations, Digital & Tech

3-5 jaar/years

Eneco - Rotterdam

€80.000 - €103.000

0 - 40 uur

 • Jij helpt met het vormgeven van een vernieuwd IT Security, Risk & Compliance team.

 • Je bent de 'dirigent' van Security: brengt de risico's in kaart, ontwerpt controls en zorgt dat ze efficiënt worden uitgevoerd.

 • Jij stopt niet bij het in kaart brengen van risico's, jij zorgt er ook voor dat je de controls slim inricht voor een effectief security framework.

 • Jij helpt met het vormgeven van een vernieuwd IT Security, Risk & Compliance team.

 • Je bent de 'dirigent' van Security: brengt de risico's in kaart, ontwerpt controls en zorgt dat ze efficiënt worden uitgevoerd.

 • Jij stopt niet bij het in kaart brengen van risico's, jij zorgt er ook voor dat je de controls slim inricht voor een effectief security framework.

Waarom kiezen voor Eneco

Als pionier in de energietransitie heeft Eneco zich een ambitieus doel gesteld voor 2035: klimaatneutraliteit als bedrijf en samen met al onze klanten, 15 jaar eerder dan de wereldwijde klimaatovereenkomst. De behoeften van onze klanten veranderen snel, en we moeten hen begeleiden in deze transitie terwijl we onszelf voortdurend aanpassen om te voldoen aan de verwachtingen van de moderne digitale consument. Binnen onze Business Unit Data & Technology Services (DTS) nemen we de verantwoordelijkheid voor cruciale aspecten zoals data, integratie, kernapplicaties, IT-infrastructuur en platformen. Samen met de verschillende bedrijfsafdelingen van Eneco Group werken we aan oplossingen die de energietransitie ondersteunen en onze doelstellingen realiseren.

Verregaande digitalisering brengt ook nieuwe risico's met zich mee. Risico's die in de huidige mondiale ontwikkelingen in omvang toenemen. De energiebranche is een vitale sector die goed beschermd moet worden. Dat biedt unieke kansen om deelgenoot te zijn van de uitbouw van de Security, Risk & Compliance functie. Zeker als je een bouwer bent, eigen initiatief belangrijk vindt en goed tegen dynamiek kunt.

Dit ga je doen

Het team Security, Risk & Compliance is onderdeel van de Business Unit Data & Technology Services (DTS). DTS verzorgt samen met de Digital Organization de IT van Eneco. De focus van DTS ligt op het fundament van IT: de (cloud) infrastructuur. Jouw team is specifiek gericht op (Cyber) Security. Jouw hoofdverantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Het in kaart brengen van relevante security risico's voor Eneco.
 • Op basis daarvan ontwerp je (geautomatiseerde) controls, ondersteun je bij de implementatie van de controls en bewaak je de uitvoering ervan.
 • De effectiviteit van de controls is voor jou een graadmeter voor de mitigatie van de risico's. Daar waar we buiten de bandbreedte komen, grijp je in.
 • Door goed stakeholder management weet je periodiek het control framework voor security bij te schaven en te automatiseren, zodat het steeds efficiënter wordt.

Gaat dit over jou?

Je werkt samen als één team aan het waarmaken van één missie. Daarbij ben je proactief om te helpen de energietransitie te versnellen. Je creëert ruimte om inzichten en meningen met collega's uit te wisselen en neemt verantwoording om bij te dragen aan het gezamenlijke plan.
Verder herken je jezelf in deze punten:

 • Je hebt ruime ervaring op het gebied van IT Risk & Security en weet hierin te schakelen tussen operationeel en strategisch niveau.
 • Je bent pragmatisch ingesteld. Een risico framework is er niet voor de 'bühne'. Je hebt bewezen op basis van concrete dreigingen échte risico's te kunnen identificeren. Die weet je pakkend over te brengen, zodat de security awareness hiermee groeit. De risico's mitigeer je met controls die er toe doen.
 • Je hebt in eerdere rollen bewezen dat je een bouwer bent. Je bent niet bang voor tegenspraak, maar ziet dat als mogelijkheid om je visie verder aan te scherpen. Als je er samen uit bent, staan de controls en ben je in staat om je collega's aan te spreken op de uitvoering ervan.
 • Je bent een senior die goed in staat is om collega's te begeleiden, ook al heb je (nog) geen formele leidinggevende rol.

Je bent verantwoordelijk voor

 • Onderhouden van contact met de teams in de volle breedte van Eneco.
 • Uitwerken van een goede IT Risk methodiek en in kaart brengen van de belangrijkste risico's.
 • Samen met collega's buiten IT ontwerpen van controls.
 • Overzicht houden over de uitvoering van de contols.
 • Bijsturen en rapporteren over de effectiviteit van de controls.

Dit worden je collega's

Je team bestaat uit specialisten op het gebied van Cyber Security, Data Privacy en Awareness. Dit team werkt nauw samen op basis van een backlog die wekelijks wordt geactualiseerd. Het team wordt op dit moment verder uitgebreid en maakt samen het totaalplaatje rond: Risk managers identificeren risico's, Security specialisten leveren als subject matter expert de content, Data Privacy officers bewaken de privacy van klanten en medewerkers en awareness officers zorgen dat maatregelen niet alleen technisch werken, maar ook draagvlak vinden bij collega's.

Dit hebben we je te bieden

Bruto jaarsalaris tussen de €80.000 en €103.000

Inclusief 8% vakantiegeld, goede pensioenregeling, voordelig sporten via Bedrijfsfitness Nederland en ouderschapsverlof.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Werken bij Eneco is voor iedereen

Onze klanten zijn divers, en wijzelf ook. Ruim 4.000 Eneco-talenten zorgen voor een open, fijne cultuur waarin iedereen kan groeien en bloeien. Zo creëren we de ideale voedingsbodem voor creatieve inzichten en innovatieve oplossingen. En die kunnen we goed gebruiken om onze ambitieuze missie waar te maken: klimaatneutraal zijn in 2035. Weet je wat het leuke is? Van talent hebben we bij Eneco nooit genoeg. Dus laat van je horen en solliciteer. Samen met jou gaan we voor duurzaam.

Samen naar klimaatneutraal

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega's ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Zo gaat het verder

Wij begrijpen dat je wellicht nog meer wilt weten voordat je de volgende stap zet in jouw carrière. Of je nu vragen hebt over het interviewproces, de specifieke taken en verantwoordelijkheden van de functie, of gewoon nieuwsgierig bent naar de bedrijfscultuur, we staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? beantwoordt met plezier jouw vragen via 'Fred.jekel [AT] eneco.com'.
 • Wil je meer weten over het proces, dan nodigen we je graag uit om contact op te nemen met onze recruiter Esther Kuipers.
Met deze vacature willen wij zelf een nieuwe Eneco collega werven.

Functie:it security manager
Startdatum:07-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:6173 – 7948
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Eneco via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
 2. IT Risk & Security Manager Eneco 07-02-2024

Bekijk ook andere vacatures