Vacature Junior Energie-consultant

Junior Energie-consultant in Rotterdam

Junior energie-consultant

Ecorys is een van de grootste advies- en onderzoeksorganisaties in Europa, gespecialiseerd in economische, sociale en ruimtelijke ontwikkeling. Wij slaan al bijna 95 jaar een brug tussen wetenschap en praktijk. Vanuit een onafhankelijke positie helpen wij opdrachtgevers met grondige analyses, inspirerende ideeën en praktische oplossingen voor complexe markt-, beleids- en managementvraagstukken.

Ons bedrijf telt op dit moment ca. 550 medewerkers in vaste dienst, die wereldwijd werkzaam zijn vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam en 15 andere vestigingen in 11 landen. In Nederland telt Ecorys circa 180 hooggekwalificeerde consultants, die binnen en buiten Nederland werken voor opdrachtgevers uit de private en publieke sector.

Voor de sector Regions & Cities zijn wij op zoek naar een:

Junior energie-consultant

Je werkomgeving en wat ga je doen?

Onze klanten beslissen over de toekomst en inrichting van de maatschappij en economie. Met gedegen onderzoek en bruikbare adviezen leggen wij een basis onder strategische keuzes. Een betere maatschappij voor burger en bedrijf op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie en water is wat ons motiveert en inspireert. Vind je het leuk om dergelijke onderzoeks- en adviesopdrachten uit te voeren binnen dit domein? Reageer dan nu!

Bij de sector Regions & Cities werken ruim 30 professionals aan projecten op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie, water, circulaire economie, vastgoed en gebiedsontwikkelingen. Je komt te werken binnen het Team Energie & Klimaat. Daarbij gaat het om werkzaamheden zoals onderzoek, advies, projectmanagement en het geven van trainingen.

Binnen Team Energie & Klimaat zal je je bezighouden met het geven van hoogwaardig beleidsmatig en strategisch advies aan overheidsinstanties en/of grote particuliere spelers op de energiemarkt, waarbij je je advies baseert op analyses met behulp van geavanceerde energiemodellen, economische tools zoals maatschappelijke kosten-batenanalyses en techno-economische assessments van innovatieve duurzame energietechnologieën. Zo maak je onze klanten duidelijk welke economische en technische oplossingen mogelijk zijn en wat de (maatschappelijke) kosten zijn van verschillende strategische en/of beleidskeuzes. Je zit niet alleen achter je laptop, maar geeft ook workshops en trainingen aan onze klanten. Zo zorg je ervoor dat je onze klanten voorziet van de kennis en tools die ze nodig hebben om een positieve impact te hebben op onze maatschappij.

Wat breng je mee?

  • Je bent academisch geschoold in bijvoorbeeld Economie, Econometrie of Technische Bestuurskunde, met bij voorkeur een specialisatie in het energiedomein;
  • Je bent analytisch sterk;
  • Je bent onderlegd met kwalitatieve en/of kwantitatieve methodieken. Ervaring met R, Python, en/of QGIS of ArcGIS is een pré;
  • Je houdt van werken in teamverband;
  • Je bent enthousiast, ondernemend en proactief;
  • Je Nederlands én Engels is uitstekend in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

Ecorys biedt haar medewerkers een professionele, stimulerende en lerende omgeving en de ruimte voor ontwikkeling. Wij zorgen ervoor dat onze medewerkers behoren tot de besten op hun gebied. Getalenteerde mensen die voor Ecorys kiezen, willen een verschil maken en streven naar verandering en vooruitgang. Ecorys biedt een concurrerend salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder ruimte voor flexibele werktijden, werken in deeltijd, ruime opleidingsmogelijkheden, de mogelijkheid tot aankoop van Ecorys-aandelen en de aankoop van vakantiedagen.

Ecorys kent een informele werksfeer. Je werkt veelal in teamverband met professionele en enthousiaste collega's. Je krijgt een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid.

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

Het sollicitatieproces uit minimaal twee ronden. In de eerste ronde spreek je met 2 collega's van het team over het werk, je achtergrond en waarom jij dé persoon bent om ons team te versterken. De tweede ronde kent hetzelfde format - een gesprek met 2 collega's om elkaar beter te leren kennen en te onderzoeken of er een match is. Eventueel kan er daarna nog een casus volgen om specifieke vaardigheden te testen.

Spreekt de functie je aan, maar wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op metFunctie:consultant energie
Startdatum:09-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Ecorys via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
  2. Junior Energie-consultant Ecorys 09-03-2024

Bekijk ook andere vacatures