Vacature Omgevingsmanager gemeente

Omgevingsmanager gemeente in Nieuwerkerk Ad Ijssel

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie tussen de opgave- en projectteams en de belanghebbenden in de projectomgeving vanuit de gemeente.

Waar kom je terecht?
Deze gemeente in de regio Rotterdam werkt aan een opgave met de ontwikkeling van 8.000 woningen in een nieuw dorp, 2 nieuwe bedrijventerreinen en een vernieuwd landschap. De opgave bevindt zich in de fase van het voorbereiden van de ontwikkeling van de eerste 2.400 woningen, 1 bedrijventerrein, een energielandschap en de nodige infrastructuur.

Voor elke ontwikkeling moeten afspraken gemaakt worden met de betreffende belanghebbende partijen. Zorgvuldige communicatie over de voortgang van de planontwikkeling is en blijft van belang. Hiervoor vraagt de gemeente onze inzet met een ervaren omgevingsmanager.

Je gaat aan de slag bij de directie Gebiedsontwikkeling en Opgaven, waar je hiërarchisch valt onder het cluster Gebiedsontwikkeling & Planeconomie. Je opdrachtgever is de opgavemanager, die integraal verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het gebied in brede zin en leiding geeft aan de projectorganisatie.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor en actualiseert een stakeholderanalyse en formuleert een stakeholderstrategie die aansluit op de fase en het doel van de opgave.
 • Je werkt met omgevingspartijen aan de realisatie van gemeenschappelijke doelen, compromissen en/of compenserende maatregelen, onder andere met een goede participatie vanuit een participatieplan.
 • Je werkt aan begrip en vertrouwen in de omgeving en aan een effectieve samenwerking met omgevingspartijen.
 • Je probeert zoveel mogelijk klachten te voorkomen van bewoners, bedrijven, ontwikkelaars en andere belanghebbenden.
 • Je onderhoudt contact met interne en externe belanghebbenden om de opgave en onderliggende projecten gerealiseerd te krijgen.
 • Je zorgt voor het verzamelen, op tijd signaleren, bespreekbaar maken, actualiseren en beheersen van issues.
 • Je evalueert en toetst of processen en procedures voldoen aan de omgevingseisen en afspraken en bij spanningen bereiken van overeenstemming tussen alle betrokken partijen op deze issues.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding in de richting van bestuurskunde, communicatiewetenschappen of vergelijkbaar.
 • Je hebt meer dan 10 jaar ervaring in omgevingsmanagement van grote gebiedsontwikkelingen bij een gemeente, provincie of rijksoverheid.
 • Je hebt ervaring in strategisch omgevingsmanagement voor complexe ruimtelijke projecten en/of gebiedsontwikkelingsprocessen in een dynamische omgeving met verschillende belanghebbende partijen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met gebiedsontwikkelingsprocessen, zoals procedures voor bestemmingsplannen en de Wet voorkeursrecht gemeenten.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met de Omgevingswet voor inspraakprocedures.

Kenmerken
Parttime/Fulltime: 32-36 uur
Looptijd: per direct voor 6 maanden, met een optie tot verlenging van 3 keer 6 maanden
Locatie: regio RotterdamFunctie:Omgevingsmanager gemeente
Startdatum:21-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Van Dijk Employment Services via info@vandijkwerkt.nl of 078-6549060. Of bezoek hun website http://www.vandijkwerkt.nl.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
 2. Omgevingsmanager gemeente Van Dijk Employment Services 21-11-2023

Bekijk ook andere vacatures