Vacature Sustainability Controller

Sustainability Controller in Rotterdam

Over Eneco

Sustainability Controller

Finance

Eneco - Rotterdam

32 - 40 uur

> 5 jaar/years

€65.000 - €80.000

Sustainability Controller

Finance

> 5 jaar/years

Eneco - Rotterdam

€65.000 - €80.000

32 - 40 uur

 • Je draagt actief bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen

 • Je werkt breed over de organisatie heen met verschillende afdelingen

 • Je werkt samen in een professioneel en gezellig team

Waarom kiezen voor Eneco?

De energietransitie is in volle gang en Eneco loopt voorop. Ons doel? In 2035 volledig klimaatneutraal zijn. Dat geldt voor onze eigen bedrijfsactiviteiten, maar ook voor de energie die wij aan onze klanten leveren. Zo ontwikkelen we zelf wind- en zonneparken, en helpen we klanten elke dag duurzame stappen te zetten met slimme producten en goed advies.
Nu we onderdeel zijn van Mitsubishi Corporation (MC) is onze slagkracht vergroot en zetten we de versnelling in. Jouw expertise kunnen we daarbij goed gebruiken.

Dit ga je doen

Als Sustainability Controller signaleer je knelpunten op het vakgebied duurzaamheidsverslaggeving, non-financiële processen /systemen en rapportages, doe je verbetervoorstellen en stuurt (door middel van tijdelijk project management) processen en stakeholders aan. Je treedt op als betrouwbare adviseur waar het de verslaglegging van onze duurzame, niet financiële strategie betreft.
Een belangrijk aspect van jouw rol is het borgen van GRI kennis (of andere duurzaamheidverslaggeving regels) binnen Eneco en het rapporteren daarover in het duurzaamheidsverslag van Eneco Groep richting de RvB en aandeelhouder. Daarnaast werk je nauw samen met onze programma manager CSRD en sustainability managers om de lange termijn strategie voor de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) te ontwerpen en te implementeren. Tevens werk je samen met je collega's aan verdergaande verbeteringen op het gebied van duurzaamheidsscores, KPI's, ons stroometiket en warmte-etiket etc. Belangrijke speerpunten zijn eveneens het zorgdragen voor de inrichting van IT systemen op dit gebied en het coachen van een junior sustainability controller. Je adviseert en stuurt vanuit een centrale rol richting de diverse Eneco onderdelen, waar de non-financial data processen decentraal worden uitgevoerd. Je bent het eerste aanspreek punt van de externe controle door de accountant op verschillende duurzaamheid KPI's (CO2 footprint etc.).

Gaat dit over jou?

Je werkt samen als één team aan het waarmaken van één missie. Daarbij ben je proactief om te helpen de energietransitie te versnellen. Je creëert ruimte om inzichten en meningen met collega's uit te wisselen en neemt verantwoording om bij te dragen aan het gezamenlijke plan. Verder heb je:

 • Meer dan vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare rol en een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Uitgebreide kennis van externe rapportage en compliance, in het bijzonder met duurzaamheidsverslaglegging/jaarverslaggeving GRI, incl. CSRD basiskennis en benchmarks als Ecovadis, Sustainalytics, CDP en NGO-ranking;
 • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met de audit of externe rapportage van multinationals;
 • En ben je vormend (mensen en processen), verbindend en kan je leveren conform afspraken.

Je bent verantwoordelijk voor

 • Zelfstandig initiëren, ontwikkelen en implementeren en leiden van complexe procesverbeteringen van sustainability vraagstukken en beleid (die bijdragen aan visie en beleid op sustainability reporting gebied);
 • Ondersteunt zelfstandig bij het ontwerpen en de implementatie van de lange termijn strategie voor de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD);
 • Opstellen / reviewen / coördineren van complexere sustainability inhoud voor het Eneco jaarverslag;
 • Participeren in (en soms) coördineren van complexe (verbeter)projecten gericht op visie en beleid en zorgdragen voor of toezien op de implementatie;
 • Begeleiden van medewerkers;
 • Eerste aanspreekpunt voor Programma manager CSRD, Manager EFS en accountant;
 • Ontwikkelen en onderhouden van een netwerk binnen en buiten Eneco Finance.

Dit worden je collega's

Je krijgt een flexibele werkplek op ons moderne, lichte hoofdkantoor in Rotterdam. Binnen een paar minuten ben je van station Rotterdam Alexander bij je bureau. Bij Eneco werken we hybride. Dat betekent dat je deels thuiswerkt.
Je komt te werken in een kennisintensieve, dynamische organisatie. Eneco Financial Services (EFS) verzorgt de financial transactions, - accounting, -reporting en -control van met name de Nederlandse business units van Eneco. Binnen deze afdeling is ook de centrale sustainability controlling rol belegd, waarbij je direct voor de programma manager CSRD werkt. Je bent de schakel tussen Finance, de Business Units en diverse staf functies. We werken vanuit onze cultuurwaarden: Klant Eerst, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap.

Bruto jaarsalaris tussen de €65.000 en €80.000

Inclusief 8% vakantiegeld, goede pensioenregeling, voordelig sporten via Bedrijfsfitness Nederland en ouderschapsverlof.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Werken bij Eneco is voor iedereen

Onze klanten zijn divers, en wijzelf ook. Ruim 4.000 Eneco-talenten zorgen voor een open, fijne cultuur waarin iedereen kan groeien en bloeien. Zo creëren we de ideale voedingsbodem voor creatieve inzichten en innovatieve oplossingen. En die kunnen we goed gebruiken om onze ambitieuze missie waar te maken: klimaatneutraal zijn in 2035. Weet je wat het leuke is? Van talent hebben we bij Eneco nooit genoeg. Dus laat van je horen en solliciteer. Samen met jou gaan we voor duurzaam.

Werken bij Eneco is voor iedereen

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega's ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Zo gaat het verder

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Engelse taal, in woord en geschrift, goed beheerst.

Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the English language.


Functie:sustainability controller
Startdatum:08-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5015 – 6173
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Eneco via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
 2. Sustainability Controller Eneco 08-02-2024

Bekijk ook andere vacatures