Vacature Team Manager Finance Administration Energy Trade

Team Manager Finance Administration Energy Trade in Rotterdam

Over Eneco

Team Manager Finance Administration Energy Trade

Energy Trading

Eneco - Rotterdam

36 - 40 uur

> 5 jaar/years

€67.000 - €94.000

Team Manager Finance Administration Energy Trade

Energy Trading

> 5 jaar/years

Eneco - Rotterdam

€67.000 - €94.000

36 - 40 uur

 • Bewaken van de kwaliteit

 • Werken in een dynamische omgeving

 • Sparringpartner van de business

Waarom kiezen voor Eneco?

Wij willen dat iedereen moeiteloos kan meedoen aan de energietransitie. Dat kan alleen als we klanten nog beter gaan helpen. Drempels voor ze wegnemen om te verduurzamen door te luisteren én te weten waar de klant echt behoefte aan heeft. Als kartrekker in de energietransitie heeft Eneco als eerste te maken met nieuwe duurzame energiebronnen en nieuwe manieren van energieopslag en -management.

Dit ga je doen

Als team manager ben je werkzaam binnen Eneco Energy Trade (EET) en ga je werken met het EET Back Office-team van 8 enthousiaste professionals Overweging: nu meer, meer noemen?. Dit team houdt zich primair bezig met het zorgdragen voor een juiste en volledige financiële afwikkeling van complexe contracten op het gebied van energy trading.
Jij zorgt ervoor dat de operatie binnen het team vlekkeloos verloopt en voldoet aan de afspraken (o.a. KPI op correcte en tijdige vastlegging van handelsdeals). Voorbeelden zijn inregelen nieuwe contracten, verwerken en controleren van prijzen en orders, bewaken van betalingen van en aan externe klanten en uitvoeren van operationele compliance werkzaamheden. Verder heb jij oog voor waar het werk efficiënter, effectiever en hiermee ook beter kan. Je initieert verbeteringen en zorgt dat deze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd, met hulp en betrokkenheid van je teamleden en de stakeholders om jullie heen. Hiermee zorg je ervoor dat we met ons werk de energietransitie van Eneco optimaal ondersteunen.
Bij Energy Trade is geen dag hetzelfde. Dynamiek en veranderingen zijn binnen de energiemarkt aan de orde van de dag. Niet stilstaan, maar door naar de dag van morgen waarbij onze kwaliteit altijd gegarandeerd is. Jij bent je daarvan bewust en draagt daar pro-actief aan bij.

Gaat dit over jou?

Je hebt verschillende, snelle leercurves doorgemaakt en je kunt nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt een duidelijke visie, je hebt lef, een hoog energieniveau, een positieve instelling en executiekracht. Zodat je de beoogde doelstellingen realiseert in een steeds sneller veranderende organisatie.

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding in bedrijfskundige of financiële richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring als team manager
 • Je kunt strategisch en tactisch acteren, maar weet ook zaken te operationaliseren (can-do mentaliteit). Je deinst niet terug voor de inhoud en bent flexibel
 • Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, staat stevig in je schoenen en je verbindt business en IT én de teams onderling.
 • Je hebt affiniteit met IT en digitalisatie

Je bent verantwoordelijk voor

Samen met je collega's in het team zorg je voor een volledige administratie. Daarbij doorzie je de wereld achter deze cijfers in de Trade- en Finance-systemen en bewaak je hiermee de compleetheid, correctheid en tijdigheid van de administratieve vastleggingen. Hierbij zorg je dat er conform opgelegde auditeisen (e.g. JSOX) gewerkt wordt. Je zorgt ervoor dat informatie over deze compleetheid, correctheid en tijdigheid voorhanden is voor zowel je team, voor het management en voor andere stakeholders

 • Je vindt het leuk om gedurende de dag continu jouw eigen activiteiten te prioriteren en daarbij ad-hoc verzoeken te verwerken en te wegen in belang en urgentie en hiermee ook je teamleden te helpen. Je staat sterk in je schoenen om verwachtingen bij stakeholders te managen
 • Je kan goed zelfstandig werken aan de onderwerpen die aan jou zijn toegewezen, maar weet waar nodig pro-actief af te stemmen met collega's, business control en andere finance en trade afdelingen
 • Je werkt proactief aan een goede verstandhouding met stakeholders binnen en buiten Eneco Energy Trade en in voorkomende gevallen zelfs buiten Eneco. Hiermee ondersteun je en coach je ook je teamleden die deze contacten op hun eigen werkgebieden hebben
 • Je fungeert als initiator en sparring partner voor de inrichting & verbetering van onze trade-administratie, accountingprocessen en facturatiesystemen
 • Jij brengt het team verder, zowel als team als ieder individu. Je stimuleert ieders ontwikkeling, zorgt dat lessons learned worden omgezet in structurele verbeteringen, bevordert kennisdeling & samenwerking en zorgt dat er tijd en psychische ruimte is om met elkaar te lachen. Je schroomt niet om in te grijpen waar nodig, op een faire manier
 • Je hebt ruime ervaring met het leiden van een financiële administratie of vergelijkbare administratieve afdeling bij een groot organisatie en/of ervaring met energy trade.

Dit worden je collega's

Werken bij Eneco is voor iedereen. Onze klanten zijn divers, en wijzelf ook. Ruim 4.000 Eneco-talenten zorgen voor een open, fijne cultuur waarin iedereen kan groeien en bloeien. Zo creëren we de ideale voedingsbodem voor creatieve inzichten en innovatieve oplossingen. En die kunnen we goed gebruiken om onze ambitieuze missie waar te maken: klimaatneutraal zijn in 2035. Weet je wat het leuke is? Van talent hebben we bij Eneco nooit genoeg. Dus laat van je horen en solliciteer. Samen met jou gaan we voor duurzaam.

Bruto jaarsalaris tussen de €67.000 en €94.000

Inclusief 8% vakantiegeld, goede pensioenregeling, voordelig sporten via Bedrijfsfitness Nederland en ouderschapsverlof.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.Functie:team manager finance administration
Startdatum:08-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5170 – 7253
Uren per week:36 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Eneco via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
 2. Team Manager Finance Administration Energy Trade Eneco 08-03-2024

Bekijk ook andere vacatures