Vacature Toezichthouder Bouw- en Woningtoezicht

Toezichthouder Bouw- en Woningtoezicht in Capelle aan den Ijssel

Bedrijfsomschrijving

Capelle aan den IJssel beweegt. Samen met ruim 67.000 Capellenaren werken we aan de ontwikkeling en het beheer van onze stad. De maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, biodiversiteit, duurzame mobiliteit, woningschaarste en armoede veranderen wat we zoeken in onze leefomgeving. Dat verandert onze stad. Veranderingen die van invloed zijn op de buitenruimte en het dagelijkse leven van onze Capellenaren.

Dit vraagt om een gemeentelijke organisatie die meebeweegt. Een organisatie die werkt voor én met al die Capellenaren. Een organisatie die met lef en daadkracht ideeën en initiatieven aanmoedigt. Als jij bij ons werkt aan de stad, dan kies je voor samenwerking. Staat de bereikbaarheid voor alle Capellenaren, de basis op orde en innovatie voorop. Vakmanschap en blijven ontwikkelen kenmerkt ons. Dit alles vraagt een transparante, integere en duurzame organisatie.

De afdeling Stadsbeheer is verantwoordelijk voor het technische en maatschappelijke beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Enthousiaste en betrokken medewerkers bepalen de kwaliteit van de openbare ruimte en betrekken daarbij actief de Capelse bewoners. De afdeling Stadsbeheer bestaat uit een staf en drie units, de unit Project- en ingenieursbureau, de unit Uitvoering en de unit Vergunning, Toezicht en Handhaving (VTH). 

 

Hoe ziet de unit VTH eruit?

Wij werken met ca. 45 enthousiaste medewerkers aan de veiligheid en het beheer van onze stad. We maken veel mogelijk in de stad, maar niet alles. Om de overlast voor een ieder zoveel mogelijk te beperken en ook de veiligheid te waarborgen, worden er vergunningen en ontheffingen verleend. Hierin kunnen voorschriften worden opgenomen om het gebruik van de publieke ruimte te reguleren. Daarnaast treden we handhavend op vanuit diverse teams. Binnen de unit tref je de volgende specialismen aan:

• Bouw- en Woningtoezicht (BWT); coördineert en handelt aanvragen omgevingsvergunningen voor bouwen en/of slopen af, controleert of volgens de verleende vergunning en het Bouwbesluit wordt gebouwd en treedt daarnaast op tegen illegale bouwwerken.

• Vergunningen APV en Bijzondere Wetten; voert de vergunningverlening voor bepaalde wetten en lokale regelgeving uit zoals de Alcoholwet, Wet op de kansspelen, Algemene Plaatselijke Verordening (APV), Bomenverordening en Afvalstoffenverordening.

• Handhaving (BOA’s); is belast met toezicht en handhaving van landelijke wet- en regelgeving, de APV en Afvalstoffenverordening.De BOA’s treden zowel bestuurs- als strafrechtelijk op. Tevens is er een operationeel ondermijningsteam die is belast met de bestuurlijke aanpak ondermijning.

• Algemene zaken: ondersteunt de processen in de unit en bestaat uit diverse taken (beleidsmatig, juridisch en administratief).

Wil jij deel uitmaken van de unit VTH en herken je jezelf in onderstaand profiel en denk je in mogelijkheden? Dan komen wij graag met jou in contact.

Functieomschrijving

Functie op hoofdtaken

• Erop toezicht houden dat bouwwerken waarvoor een vergunning is afgegeven, veilig en volgens afspraak worden uitgevoerd. Je bent in staat politiek bestuurlijk gevoelige casussen op te pakken.

• Registreert, stelt rapportages op en verricht dossieropbouw.

• Handhaven bij geconstateerde overtredingen en handelt bij calamiteiten.

• Behandeling van klachten en meldingen.

• Zet in op integrale samenwerking en werkt pro-actief mee aan verbetervoorstellen op proces en inhoud. 

• Het team voert eveneens piketwerkzaamheden uit. Indien nodig kan het zijn je piketwerkzaamheden moet verrichten.

Functie-eisen

Wie ben je en wat neem je mee?

• HBO werk- en denkniveau.

• Opleidingen ABW1 en eventueel ABW2.

• Specifieke kennis van wet- en regelgeving zoals Bouwbesluit, Wabo (Omgevingswet), Awb en bestemmingsplannen.

• Ervaring op het gebied van bouw- en woningtoezicht.

• Bekend zijn met en interesse hebben in maatschappelijke vraagstukken.

• Veranderingsgezinde en verbindende teamspeler.

• Je bent communicatief sterk en klantgericht.

• Werkt niet slechts regel geleid en proceduregericht, maar werkt omgevingsbewust, is doelgericht, biedt maatwerk waar dit kan, pakt door waar dit moet, is flexibel, creatief en oplossingsgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Functieschaal 9 (max 4752,-)

24-32 uur per week

zzp'ers uitgeslotenFunctie:Technici op het gebied van weg- en waterbouw
Startdatum:07-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via rafik.lazar@yacht.nl of Rafik Lazar. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
  2. Toezichthouder Bouw- en Woningtoezicht Yacht 07-02-2024

Bekijk ook andere vacatures