Vacature Trade Manager

Trade Manager in Berkel en Rodenrijs

Trade Manager

 • Berkel en Rodenrijs, Zuid-Holland, Nederland
 • Marketing
 • Ervaren professionals
 • WD-0029459

Wat is de functie?

Om het succes van Hilti verder uit te bouwen zijn we voor ons Marketingteam op zoek naar een commerciële, enthousiaste en creatieve Trade manager. Als Trade manager ben jij verantwoordelijk voor het opstellen en uitbouwen van langetermijn salesstrategieën binnen jouw klantsegmenten (lees: Trades) en de lancering van nieuwe producten. Jij bent hierin de spil tussen de Nederlandse organisatie en de Europese regio. Deze functie staat open voor 38 uur per week.

Wie zijn wij?

Als je de sector niet kent, heb je misschien nog nooit van ons gehoord. Hilti is toeleverancier van technologisch leidende producten, software en diensten voor de (internationale) bouw. In de 80 jaar van ons bestaan hebben we naam gemaakt als A-merk met unieke service. Hilti heeft meer dan 30.000 medewerkers in meer dan 120 landen en met 250.000 klantcontacten per dag. Wij hebben een bedreven ontwikkelcultuur, een plek waar je werk kunt maken van je carrière en kunt laten zien wat je in je mars hebt.
Daarnaast werkt Hilti wereldwijd aan de verbetering van duurzaamheid, veiligheid en productiviteit om een betere toekomst te bouwen. Zo zullen wij bijvoorbeeld in 2023 wereldwijd CO2-neutraal zijn en streven wij ernaar binnen onze industrie een leidende rol te spelen op het gebied van circulariteit.

Dit ga je doen:

Als Trade Manager ben jij de spil tussen de Nederlandse organisatie en de Europese regio als het gaat om het lanceren van producten van jouw trade. Jij gaat regelmatig met salescollega's mee naar klanten om de behoefte en het marktbereik te achterhalen. Je haalt input op voor en test nieuwe producten en bespreekt deze terugkoppeling met je Europese trade team.
Bij de lancering van een product ben jij als Trade Manager verantwoordelijk voor de voorbereiding: je houdt je bezig met de prijsstelling, het organiseren van events, het trainen van collega's en de (lange termijn) verkoop- en marketingstrategie. Hierna blijf je actief ervaringen uitwisselen en zorg je voor blijvende coaching en ondersteuning van collega's omtrent de uitvoering van de strategie.
Als Trade Manager ben je daarnaast verantwoordelijk voor de langetermijn strategie voor jouw trade, welke je regelmatig evalueert met het management. Met jouw analytische vermogen weet je cijfers in de markt om te zetten naar trends, om deze vervolgens te presenteren in business cases.

'We zijn trots op het feit, dat we de afgelopen jaren zijn uitgeroepen tot één van de beste werkgevers in Nederland en daarbuiten. Dit wordt gemeten aan de hand van de Great Place to Work ranking.''

Wat hebben wij te bieden?

 • Je start met ons unieke wereldwijde onboarding-programma WIN. Om jou niet te overladen met informatie, zijn gedurende de eerste twaalf maanden trainingen gepland vanuit de Hilti Academy. In de eerste zes intensievere weken zijn trainingen afgewisseld met meeritten met collega accountmanagers. Vervolgens krijg je van ons alle ruimte en ondersteuning die je nodig hebt om uit te kunnen blinken in jouw functie, waarbij je één op één gecoacht wordt. Dit gebeurt door coaching on the job en ontwikkelgesprekken.
 • Voor jouw werkzaamheden krijg je alle facilitaire ondersteuning en apparatuur om je werk uit te kunnen voeren (laptop, telefoon, etc.).
 • Een auto van de zaak: de elektrische Skoda Enyaq (inclusief laadpas en indien mogelijk wordt er een laadpaal gefaciliteerd)
 • Je wordt onderdeel van een hecht team waar je op kunt bouwen.
 • Een marktconform salaris op basis van een werkweek van 38 uur. Verder werken we met prestatiebonussen, premievrij pensioen en bieden we verzekeringen aan.
 • Zodra jij toe bent aan een volgende uitdaging gaan wij, met jouw persoonlijke ambitie als uitgangspunt, onderzoeken waar jouw ontwikkelkansen en carrièremogelijkheden liggen.
 • Naast de persoonlijke en teamincentives die je kan behalen, hechten wij veel waarde aan de teamspirit binnen de gehele organisatie en dragen wij zorg voor vitaliteit. Hierdoor kun je gebruik maken van onze faciliteiten als een fit-scan en bootcamp 2 keer per week. Ook worden er frequent (sportieve) activiteiten georganiseerd.

Dit breng jij mee:

• Enthousiasme en gedrevenheid
• Een afgeronde hbo-/wo-opleiding
• 2 tot 3 jaar sales ervaring in B2B en solution selling
• Een rijbewijs
• Communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
Jij hebt lef en beschikt over een competitieve instelling. Met jouw inzet en leergierigheid daag je jezelf en anderen uit alles uit de kan te halen. Je luistert en vraagt door met nieuwsgierigheid.

Waarom solliciteren?

Typerend voor Hilti is de diversiteit aan achtergronden en nationaliteiten. Wij geloven erin dat dit ervoor zorgt dat onze teams innovatiever, levendiger en productiever zijn. Het gaat ons er niet om dat je een achtergrond hebt in de (internationale) bouw, maar om de 'cultural fit'. In onze ogen is succes het resultaat van drive, teamwork en kwaliteiten, ongeacht iemands achtergrond.

ONTDEK JE STERKE PUNTEN

Bij Hilti richten we ons op potentieel boven trackrecord, waardoor jij de kans krijgt om jouw sterke punten verder te ontwikkelen en jouw vaardigheden te vergroten.Functie:trade manager
Startdatum:06-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:38 – 38

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Trade Manager Hilti 06-06-2024

Bekijk ook andere vacatures