Vacature Vaktherapeut Beeldende / Drama / Muziek

Vaktherapeut Beeldende / Drama / Muziek in Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel

HBO

24 - 32 uur

€ 3076- € 4785 (FWG 54/55)

Youz

Fjord Kliniek Lupine

REA01659

Share

Youz, specialistische zorg voor jeugd en gezin, zoekt voor De Fjord en De Lupiune in Capelle a/d IJssel een

Vaktherapeut Beeldende / drama / muziek

Heb jij passie voor je vak en jongeren tussen de 15 en 21 jaar. Wil jij in een mooi atelier of sportruimte met alles voor handen individuele- en groepstherapieën geven? Kom dan bij ons werken in kliniek de Fjord!

Afdelingsinfo

De Fjord en de Lupine zijn een klinische setting waar jongeren opgenomen worden bij wie sprake is van psychiatrische problematiek in combinatie met gedragsproblemen. Het vaktherapeutenteam bestaat uit een psychomotorisch therapeut, dramatherapeut, individuele rehabilitatie therapeut en een andere beeldende therapie collega.In de kliniek werken we samen in een multidisciplinair team met psychiaters, GZ-psychologen, een maatschappelijk werker en sociotherapeuten. We hebben open en gesloten klinische behandelafdelingen en een dagbehandeling. De schemagerichte benadering is onze gezamenlijke voertaal.

Dit ga je doen

Je hebt passie voor je vak en jongeren tussen de 15 en 21 jaar. In een mooi atelier en of sportruimte met alles voor handen geef jij individuele- en groepstherapieën. Je belangrijkste taken zijn:
 • Uitvoeren van individuele en groepsbehandelingen.
 • Aansluiten bij multidisciplinaire overleggen.
 • Opstellen van rapportages en behandelplan evaluaties.
 • Je maakt contact vanuit veiligheid, verbondenheid en vertrouwen.
 • Hebt oog voor de behoeften van de jongeren, tegelijkertijd bied jij ze realistische grenzen.
 • Je geeft ruimte voor spontaniteit, spel en zelfexpressie.
 • Je ziet de mens achter alles wat hij of zij heeft meegemaakt en hebt aandacht voor de gezonde

Dit ben jij

Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en maakt zaken bespreekbaar. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid, bent collegiaal en flexibel, slagvaardig en oplossingsgericht, ook onder (tijds)druk.
Je bent gericht op het samen realiseren van nieuw behandelaanbod en samenwerkingsverbanden.
Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde HBO opleiding Vaktherapie tot beeldend therapeut, dramatherapeut of muziektherapeut met ervaring in het behandelen van jongeren.
 • Aantoonbare affiniteit, kennis en ervaring met het behandelen van psychiatrische problematiek.
 • Je bent in staat om zelfstandig en methodisch behandeling te geven aan groepen en individuele cliënten.
 • Je kunt het gedrag en de emotie analyseren, verder kijken dan het gedrag alleen en je beschikt over de vaardigheden om uiting te geven aan gevoelens en gedachten van onze cliënten.
 • Je bent betrouwbaar, betrokken en hebt veel improvisatievermogen.
 • Je bent bereid je eigen houding te onderzoeken in contact met cliënten en ook in samenwerking met collega's.
 • Je durft vernieuwend te denken.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma's maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.


Wij bieden

Wij bieden onze collega's gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Het betreft de functie Behandelaar 2 voor 24 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 3076,- en maximaal € 4785,- (FWG 54/55) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Daarnaast is er ruimte voor groei en deskundigheidsbevordering door middel van opleidingen en training, intervisie met vaktherapeuten binnen Youz. Zo bieden wij de opleiding schematherapie en DGT aan.

Bedrijfsinfo

Youz is een instelling voor kinder-, jeugd- en (jong)volwassenenpsychiatrie met locaties in (bijna) heel Nederland. Wij bieden diagnostiek en behandeling van o.a. ADHD, autisme, infant mental health, transitiepsychiatrie en alle andere psychiatrische problematiek. Via Leo Kannerhuis, ons behandel- en kenniscentrum voor autisme, kan iedereen terecht waar eerdere specialistische behandeling niet heeft geholpen.

Youz is onderdeel van Parnassia Groep een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.


Interesse?

Neem dan contact op met

Vacature Vaktherapeut Beeldende / drama / muziek - Capelle aan den IJssel

Nieuw itemFunctie:vaktherapeut / / muziek
Startdatum:08-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3076 – 3076
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Youz via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nieuwerkerk aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nieuwerkerk-aan-den-ijsselkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Nieuwerkerk aan den IJssel
 2. Vaktherapeut Beeldende / Drama / Muziek Youz 08-02-2024

Bekijk ook andere vacatures